VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

CIJELA AMERIKA PRIČA O MIRZI: Pogledajte snimak pada aviona i trenutke kada Mirza spašava putnike…

Prošlog petka na aerodromu John Wayne u Orange Countyju kod Los Angelesa došlo je do strašne nesreće kada se mali avion srušio na cestu pokraj same piste.

Cessna 310 je eksplodirala čim je “sletjela“, a nekim čudom oba putnika malenog aviona ostala su živa. Prevezeni su u bolnicu s teškim ozljedama, ali nakon pregleda snimke koju je neko snimio iz automobila, zapravo je nevjerojatno da su nesretni ljudi ostali u jednom komadu.



Dva dana poslije čovjek pod imenom Mirza Baig objavio je još jednu dramatičnu snimku koja jasno pokazuje što se događalo odmah nakon eksplozije. Mirza je izašao iz automobila i dotrčao prema buktinji. Ono što je snimio zaprepastilo je sve. Prvo je “uhvatio“ dva junaka koji su vukli krvavog muškarca što dalje od vatre. Nakon toga može se vidjeti i žena s ozljedama glave kojoj pomažu dobri samaritanci. Jedan je skinuo majicu kako bi joj zavio rane.

- Ima li još koga u avionu? - urlao je jedan od junaka, a pilot mu je odgovorio da su on i žena bili sami.

Uzrok nesreće još je nepoznat, ali nagađa se da nije bilo nešto uredu sa samim avionom. Procurio je i razgovor pilota s kontrolom leta.

- Mayday, Mayday - urlikao je pilot nakon čega je objasnio što se događa.

- Gubimo visinu, upravo sam izgubio desni motor.

U Odboru za istraživanje avionskih nesreća dodali su da je pravo čudo da se avion uspio sudariti samo s jednim vozilom na autocesti, a vozač kamiona prošao je samo s ogrebotinama.

faktor.ba