VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

HAOS NA SPORTSKIM IGRAMA| Pokušali Republiku Srpsku predstaviti kao državu: Pogledajte kakav je haos uslijedio…

Ove godine MOSI igre održane su u Pljevljima, a Goražde, Višegrad, Kalinovik, Novo Goražde, Rogatica, Rudo, Sokolac, Foča i Čajniče predstavljali su Bosnu i Hercegovinu.

To je bitno naglasiti jer se na jednom od jarbola tokom defilea i otvaranja samih igara pojavila i zastava Republike Srpske, nakon čega je uslijedila reakcija kolege novinara Almira Mehonića.

- MOSI igre se ove godine održavaju u Pljevljima. Međutim, i ove godine jedan od entiteta u BiH, odnosno entitet Republika Srpska, se predstavlja kao država. I nije ovo prvi put jer rukovodstvo MOSI konstantno radi na omalovažavanju BiH i njene cjelovitosti - napisao Mehonić na svom Facebook profilu, te dodao:

- Kada sam o ovome pisao prilikom MOSI u Prijepolju, opštinsko rukovodstvo je tada objasnilo da to nije zastava entiteta RS već narodna zastava Srbije bez grba. Ovaj slučaj u Pljevljima pokazuje da to nije istina.


Časne i poštene namjere kolege Mehonića isplatile su se pa su organizatori MOSI igara odlučili uklonili zastavu RS-a.

- Očito je reakcija imala svrhu. Rukovodstvo MOSI uklonilo je zastavu bh. entiteta RS - napisao je Mehonić u opisu fotografije koju je podijelio na svom Facebook profilu na kojoj se jasno vidjelo da je zastava RS-a uklonjena sa jarbola.