VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

HAOS U BANJA LUCI| Napadnuta policija Republike Srpske: Tri policajca su već povrijeđena…

Udarao ih je u glavu i tako im zadao ozbiljne povrede, a potom im je pocijepao i uniformu.

Trojica pripadnika Policijske uprave Banja Luka povrijeđeni su proteklog vikenda dok su radili svoj posao, a napali su ih nasilnici i to dok su osiguravali manifestaciju koja se u subotu održavala u Banjoj Luci, odnosno kada su pokušali spriječiti nasilje u porodici.


U banjalučkoj ulici Kosovke djevojke odigrala se prava drama u kojoj su policajci zadobili ozbiljne povrede glave. Policijska patrola u ovu ulicu je došla kako bi intervenisala zbog prijavljenog nasilja u porodici.

Kako saznajemo, Aleksandar Palikuća nasrnuo je na svoje roditelje i svoju nevjenčanu suprugu i odmah je prijavljen policiji. Međutim, po dolasku patrole, Palikuća je napao i dvojicu policajaca koji su ga pokušavali staviti pod kontrolu.

Udarao ih je u glavu i tako im zadao ozbiljne povrede, a potom im je pocijepao i uniformu. Policajci su ga ipak uspjeli savladati pa je on uhapšen i saslušan zbog nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, ali i sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje.

Dvadesetdvogodišnji Marko Jukić uhapšen je u subotu jer je nasrnuo na pripadnika PU Banja Luka prilikom održavanja jeavne manifestacije "Banjalučki dan muzike i piva". Nasilnik je policajca napao u ulici Teodora Kolkotronisa i to dok ga je on upozoravao da narušava javni red i mir.

Pijanog Jukića policajac je pokušao smiriti, na šta je ovaj udario u ogradu i tako prignječio prste policajcu, a potom ga je i iz sve snage udario u grudni koš.

Nasilnik je odmah uhapšen, a o njegovom privođenju je obaviješten i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se protiv osumnjičenog dostavi izvještaj za krivično djelo.

Za šest mjeseci ove godine na području Policijske uprave Banja Luka policajci su u 60 slučajeva bili ometani ili sprečavani u vršenju službenih radnji.

faktor.ba