VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

IAKO SE RAT DAVNO ZAVRŠIO: Halid ni u snu nije očekivao da će mu se ovo desiti u Srbiji…

Očito je da su Beograđani poželjeli moje pjesme. Lijepo je pjevati i u tim manjim dvoranama koje imaju dušu. Ti su koncerti nekako lakši i atmosfera je prisnija

Gostovanje Halida Bešlića na koncertu u znak sjećanja na Tomu Zdravkovića bila je odlična uvertira za druženje našeg legendarnog pjevača sa publikom u glavnom gradu Srbije. Naime, Bešlić će 3. i 4. decembra nastupiti u Sava Centru, a s obzirom na veliki interes, nije isključeno da u ovoj dvorani održi još nekoliko koncerata.


- Očito je da su Beograđani poželjeli moje pjesme. Publika u Areni u prošlu srijedu me nagradila velikim aplauzom. To su osjetili i menadžer i producenti, tako da smo se brzo dogovorili oko nastupa u Sava Centru. To je kultni prostor u kojem smo svi u bivšoj Jugoslaviji voljeli pjevati. On jednostavno ima nešto posebno - kaže Bešlić na početku razgovora za Faktor.

Nakon koncerata u Beogradu, Halid Bešlić družit će se i sa ljubiteljima njegovih pjesama u Zagrebu sredinom decembra.

- Pjevat ću u dvorani "Vatroslav Lisinski". Lijepo je pjevati i u tim manjim dvoranama, koje imaju dušu. Ti su koncerti nekako lakši i atmosfera je prisnija. Publika je mnogo bliža i lakše je ostvariti kontakt sa njima - kaže naša muzička legenda.

Sa saradnicima, menadžerom Nedimom Srnjom i Samirom Kadirićem, Halid bira pjesme koje će se naći na njegovom novom albumu.

-  Dobili smo dosta pjesama. Naravno, moja je posljednja. Novi album na neki način najavit će dvije pjesme, koje sam snimio za serije u BiH i Hrvatskoj, a čiji autori su Mirko Šenkovski Geronimo i Samir Kadirić. One bi se trebale naći i na mom novom albumu. Mislim da će na novom CD-u biti osam kompozicija. To je sasvim dovoljno. To je mjera. Kada sjednem u automobil i ubacim CD slušam do osme pjesme, poslije mi postane nekako naporno - iskren je Halid Bešlić.

Faktor.ba