VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

ISPOVIJEST RAZOČARANOG BOSANCA: Pogledajte kako mu se odmor u Neumu pretvorio u pakao…

Jedini bh. grad na moru ove sezone je privukao veliki broj turista iz Bosne i Hercegovine.

Ali nisu sva iskustva turista u tom mjestu pozitivna. Redakciji portala faktor.ba obratio se jedan od nezadovoljnih turista koji je podijelio svoje iskustvo boravka u Neumu.


- Ovaj put smo se susreli sa preprekama koje budžet prosječne porodice u BiH ne može podnijeti. Naime, svi govore o odličnoj turističkoj sezoni u našem lijepom Neumu, a vlasnici hoteli, ali i privatni izdavači apartmana zadovoljno trljaju ruke, jer su kapaciteti većinom popunjeni, tako se uglavnom navodi. No, tu idealnu sliku kvari jedna činjenica o kojoj niko ne govori niti piše – stoji u pismu čitatelja.

Nezadovoljno poručuje da je njegova porodica “ove godine morala se zadovoljiti sa četiri dana ljetovanja umjesto planiranih sedam“.

- Razlog tome je činjenica, a o kojoj sam razgovarao sa brojnim porodicama koje su doživjele isto to i bile jako nezadovoljne, da su nekom čudnom odlukom nadležni koncesiju nad gradskom plažom dodijelili jednom od hotela, koji je to maksimalno zloupotrijebio i cijelom dužinom plaže na kojoj smo odmarali su poredali ležaljke – navodi.

Dodaje i da se za suncobrane naplaćuje 6 KM po danu, a “nigdje na tom prostoru ne može se prostrijeti peškir“.

- Jednostavno mi smo bili prisiljeni da iznajmljujemo ležaljke i suncobrane, tako da smo za četiri dana potrošili budžet za ljetovanje i jedino što nam je preostalo je da spakujemo kofere i razočarani napustimo Neum u koji teško da ćemo se ponovo vratiti. Isto je uradilo još nekoliko Bosanaca i Hercegovaca. Nažalost, na ovaj način šalje se loša slika i poruka da je Neum grad samo za ljetovanje bogatih. Pišem vam se i obraćam s namjerom da javnost upoznate sa situacijom na neumskim plažama, kako bi drugi koji planiraju ljetovanje znali šta ih čeka – zaključuje se na kraju pisma.

faktor.ba