VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

OVA VIJEST JE POTRESLA BOSNU: Pogledajte zbog čega je Grujičić morao otkazati promociju knjige o negiranju genocida…

Ugledni publicista i autor brojnih dokumentarnih filmova, te saradnik bh. infromativnog servisa INS, Avdo Huseinović, oglasio se na društvenim mrežama, te otkrio zašto je, zapravo, otkazana promocija knjige Ljiljane Bulatović, bliske saradnice ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Kradažića.


On je naveo da je to učinjeno nakon što je Organizacioni odbor 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici na čelu sa Ćamilom Durakovićem sinoć uputio zahtjev za odobrenje policijskoj stanici Srebrenica, da 07. jula u 19 sati bude održana promocija knjige "Naser-od Gazimestana do Haga i nazad", knjige posvećene ratnom komandantu Srebrenice Naseru Oriću, čiji je autor Huseinović.

- Ispred Doma kulture, i to  u isto vrijeme kad je Ljiljana Bulatović u Domu kulture Srebrenica, trebala održati promociju knjige u kojoj negira genocid, te projekciju filma o ruskim plaćenicima tokom agresije na RBIH. Zbog toga je načelnik općine Srebrenica danas otkazao promociju Mladićeve i Karadzićeve biografkinje –naveo je Huseinović.

ins.ba