VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

OVA VIJEST JE ŠOKIRALA CIJELU BIVŠU JUGOSLAVIJU: Bračni par zajedno otišao u smrt, a stravično je na koji način…

Stravična situacija dešavala se jučer u Srbiji. M. P. (67) iz beogradskog naselja Karaburma ubio je preksinoć u porodičnom stanu suprugu S. P. (64), ispalivši joj pištoljem metak u glavu uz njenu saglasnost, a zatim je sebi presudio na isti način.

Bračni par nikako nije mogao da preboli pogibiju sina jedinca A. P. koji je 2015. stradao kao padobranac. Od silne tuge su i oboljeli pa su riješili da zajedno sebi prekrate muke i bol, piše Srbija danas.


U beogradskoj policiji kažu da fizički dokazi pronađeni u stanu u ulici Patrisa Lumumbe ukazuju da ovdje nije riječ o porodičnom nasilju, već da je do ubistva i samoubistva došlo nakon dogovora između muža i žene.

- Tijela supružnika pronađena su u dnevnoj sobi. Niko od stanara u zgradi nije čuo svađu. U stanu nije bilo nereda koji je skoro uvijek prisutan na licu mjesta kada dođe do svađe i fizičkog obračuna između supružnika - kaže sagovornik iz policije.

- M. P. je supruzi pucao u glavu skoro iz prislona, a ona nije ni pokušala da se odbrani. Nakon što je upucao, on je i sebi pucao u glavu. Sve to govori da su uz prethodni dogovor odlučili da dignu ruku na sebe. Njihova tijela pronašla je komšinica koja je odmah pozvala policiju - objašnjava sagovornik.

U razgovoru s policijom jedan od rođaka rekao je da je S. P. oboljela od karcinoma, a i M. P. je u posljednje vrijeme imao zdravstvenih problema.

Komšije navode da se bračni par povukao poslije smrti sina i da nisu puno komunicirali sa njima.

- Nisu se svađali, ali to više nije bio onako blizak odnos kao prije sinovljeve smrti. Nekako su se otuđili i svako je za sebe tugovao za sinom. Ipak, svakog dana su zajedno išli do sinovljevog groba i ostavljali cvijeće - navodi sagovornik iz komšiluka.

Prema njegovim riječima M. P. i S. P. su kobnog dana, zajedno otišli na groblje Lešće i na sinovljevom grobu ostavili cvijeće. Nakon toga su se vratili u stan i zajedno otišli u smrt.

Avaz.ba