VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

OVE RIJEČI ODJEKUJU BOSNOM| Ono što je Vučić danas rekao o Srebrenici uči će u historiju srpskog naroda…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se u Srebrenici dogodio strašan zločin i da iskreno suosjeća s porodicama žrtava.

Kako je rekao gostujući na TV Hepi, sada su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i ta dva naroda su potrebna jedan drugom.


Vučić je rekao i da Srbija nije dobila pozivnicu za obilježavanje zločina u Potočarima, a da oni koji su otišli iz Srbije u prethodnim danima mogu da iskažu svoje mišljenje i kažu da se tamo desio genocid.

Ipak, naveo je da njegova riječ, kao i predsjednika vlade i ministra vanjskih poslova obavezuje, a da se ovdje govori o pravnoj formulaciji.

Prema njegovim riječima, ključno je da takvo nešto više nikada ne smije da se dogodi nijednom narodu, a 80 ili 90 posto građana Srbije ne misli da je u Srebrenici počinjen veliki zločin.

"Takav veliki zločin ne smije da se ponovi nijednom narodu, nikome, suviše smo krvi prolili, moramo gledati u budućnost", rekao je Vučić i dodao da smatra da su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i da će iskreno raditi na tome dok je predsjednik, čuvajući srpske nacionalne i državne interese.

On je rekao da se mlađi, među kojima je i njegov sin Danilo, ne slažu s njim.

"Danilo će mi reći - sve je bilo dobro osim onog o Srebrenici. Reći ću mu da sačeka još pet godina pa će drugačije misliti... Kao mlad sam vjerovatno bio i gori od njega", dodao je Vučić i poručio da se "samo magarac ne mijenja".

Klix