VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

OVU IZJAVU ĆE NAVIJAČI BiH DOBRO ZAPAMTITI: Edin Džeko otišao u Ameriku i poručio svima da…

Fudbaleri Rome nalaze se na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se pripremaju za nastavak sezone u kojoj će pored domaćih takmičenja igrati i u grupnoj fazi Lige prvaka.

Velika očekivanja navijači Vučice imaju od nove sezone, a sve su oči uprte u najboljeg strijelaca iz protekle sezone Serie A, bh. reprezentativca Edina Džeku.


- U protekloj sezoni postigao sam mnogo golova, a nešto slično želim napraviti i u novoj - rekao je Edin Džeko na početku razgovora za Radio Roma.

Viceprvak Italije u novu sezonu ulazi sa novim trenerom. Eusebio Di Francesco zamijenio je Luciana Spallettija, a već na samom dolasku bivši trener Sassuola naglasio je da je dobro upoznat s Dijamantovim kvalitetama.

- poznat mi je Di Francescov rad još dok je vodio Sassuolo. Znam da želi da igramo dobar fudbal, a vidim da za to ima i jasne ideje - istakao je najbolji strijelac Serie A.

Prvi napadač Rome je u portekloj sezoni je upisao 51 nastup i postigao 39 golova. Spalletti je rijetko imao pravu alternativu za kapitena Zmajeva, ali Grégoire Defrel mogao, kojeg je Di Francesco treniraop u Sassuolu, mogao bi biti prava rezerva za Džeku.

- Prošle sezone odigrao sa 51 utakmicu, ali mislim da je uvijek dobro imati dobru alternativu i zamjenu. Defrel je dobar izbor - kazao je kapiten i najbolji strijelac svih vremena fudbalske reprezentacije BiH.

Sedam od 39 golova u prošloj sezoni Džeko je postigao nakon asistencija Mohameda Salaha, koji će od ove sezone igrati u Liverpoolu, a neće biti ni Francesca Tottija, koji je dres zamijenio odjelom.

- Neki sjajni igrači su nas napustili, ali stigli su drugi - naglasio je Džeko.

I ove godine Roma želi sami vrh i šampoionsku titulu, a kao i ranijih sezona glavni konkurent bit će joj aktuelni šampion Juventus.

- Šampionska titula? Sigurno ćemo se boriti za nju, ali želimo dobro igrati i u ostalim takmičenjima - poručio je Edin Džeko na kraju.

faktor.ba