VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

VEĆ 6 MRTVIH U HRVATSKOJ ZBOG VRUĆINA| Najgore tek dolazi: Pogledajte kakav užas čeka Bosnu…

Mrtvo tijelo starijeg muškarca nađeno je na jednoj trogirskoj plaži u nedjelju rano ujutro. Našle su ga konobarice tamošnjeg kafića. Policija je potvrdila da je umro prirodnom smrću.

Prošli je vikend zbog posljedica visokih temperatura kolabirao veliki broj mladih ljudi. Također od srčanog zatajenja preminulo je šest hroničnih starijih bolesnika. Sve je potvrdio Zavod za hitnu medicinu u Rijeci (Hrvatska).


Daju se i preporuke stanovništvu šta da se radi: Treba uzimati do 2,5 litara vode na dan, i to polako. Treba nositi adekvatnu odjeću, a klima u prostorijama ne bi trebala biti više od 8 stepeni niža nego vani, javlja 24sata.

Zbog visokih temperatura opasnih po zdravlje, uključen je i meteo alarm u BiH.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, u skladu sa Zakonom o zaštiti na radu, preporučuje poslodavcima da, usljed vremenskih prilika izazvanih visokim temperaturama na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, provedu posebne mjere zaštite kojima bi pokušali spriječiti nastupanje štetnih posljedica po zdravlje radnika. Preporučeno je poslodavcima da razmotre mogućnost prekida poslova na otvorenom od 12 do 16 i njihovog nastavka poslije 16 sati.

Vrlo vruće vrijeme očekuje se i u ostatku Balkana.

Sunčano vrlo vruće i sparno vrijeme. Ipak, uz jak razvoj oblaka ponegdje u Srbiji, zatim sjevernom dijelu Crne Gore i Kosovu, lokalno treba očekivati pljuskove, grmljavine ponegdje i jače nepogode.

Kada je riječ o meteo prognozi, osvježenje se očekuje tek od četvrtka!

doznajemo.com