VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

NAKON TUČE U LOKALNOM NASELJU| U bolnici preminuo teško pretučeni Sarajlija: Pogledajte šta se desilo…

Četrdesetčetverogodišnji A. P. iz Sarajeva, koji je teško pretučen u prošlu nedjelju u sarajevskom naselju Kromolj, preminuo je jučer u sarajevskom Kliničkom centru, potvrđeno je za Faktor.

Kako saznajemo, muškarca iz sarajevskog naselja Nahorevo, u prošlu nedjelju su fizički napali i pretukli otac i dvojica sinova M. Ć. (55), E. Ć. (23) i E. Ć. (21) iz susjednog naselja Kromolj, koji su mu nanijeli teške povrede glave, zbog kojih je bio zadržan na liječenju u KCUS-u.


Međutim, uprkos naporima ljekara da ga spase, on je jučer izgubio bitku za život.

Tačne okolnosti koje su dovele do ovog sukoba nisu još zvanično poznate.

Prema jednoj verziji, muškarci su najprije fizički napali njegovog sina, koji se navodno vozao skuterom po susjednom naselju, zbog čega je A. P. otišao do Kromolja, gdje su iste osobe i njega fizički napale, dok su, prema drugoj verziji otac i sinovi oštećenog zatekli u krađi, nakon čega su se fizički sukobili.

Ono što nam je zvanično potvrđeno je da su M. Ć., E. Ć. i E. Ć., nakon što su udarili A. P. po glavi od čega je on izgubio svijest, muškarca odmah prevezli u Hitnu pomoć, odakle je hitno prebačen u KCUS.

Sva trojica su potom uhapšeni, te su u policiji ispričali šta je bilo i u potpunosti priznali izvršenje krivičnog djela.

Kako nam je rečeno u Tužilaštvu KS, s obzirom da su počinioci priznali počinjenje krivičnog djela, te da nisu postojali zakonski razlozi za njihovo pritvaranje, oni će se braniti sa slobode.

- Postupak protiv osumnjičenih bit će vođen u redovnoj proceduri, a osumnjičeni će se teretiti za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom - potvrđeno nam je iz Tužilaštva.

faktor.ba