VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

RATNA ZONA U HAMBURGU: Ispaljen prvi metak, vojni oklopnjaci na ulicama…

Hamburg se večeras pretvorio u ratnu zonu o čemu svjedoče i fotografije vojnih oklopnih vozila na ulicama grada koje kruže društvenim mrežama.

Hamburška policija zatražila je pomoć kolega iz drugih dijelova Njemačke kako bi obuzdala nasilje koje prati Samit G20. Ispaljen je prvi metak, javlja njemački Spiegel.

Prema snimcima koji kruže na internetu, demonstranti se sukobljavaju sa policijom, pale automobile, a gust crni dim se nadvija nad gradom kojim prolaze oklopna vozila. Spiegel javlja da je grupa nasilnih demonstranata okružila jednog policajca, koji je morao pucati u zrak da ih upozori da se ne približavaju više, nakon čega je pobjegao.

Kako javljaju, u Centru za medije im je rečeno da se oklopna vozila samo premještaju iz jedne kasarne u drugu, a glasnogovornica je naglasila kako se ne radi o kriznoj situaciji.

Dodatnu podršku policiji zaduženoj za sigurnost Samita pruža vojska. Iz policije je potvrđeno da je hitno zatraženo pojačanje zbog mnogih "nedjela" širom Hambruga. Povrijeđeno je više od 150 policajaca, a uhapšeno 45 osoba.

faktor.ba