VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        MARKETING/KONTAKT

U NEUMU VIŠE NEMA BOSANACA: Pogledajte iz kojih zemalja su turisti "okupirali" bh. more…

Turistička sezona u Neumu je ove godine počela ranije nego prethodnih godina. Hoteli su imali dosta veliki broj gostiju, već od polovice mjeseca aprila, a od polovice mjeseca juna skoro svi hotelski kapaciteti su popunjeni.

Lijepo vrijeme doprinijelo je značajnom broju gostiju i u  privatnim apartmanima, saznaje Hrvatski Medijski Servis od neumskih turističkih radnika.

Direktor hotela Zenit Ivan Lakić kaže za HMS da je popunjenost ovog hotela znatno bolja od prethodnih godina.

-Počeli smo raditi  u prvoj polovici aprila, maj je bio  dobro popunjen kao i juni. Tokom maja većina gostiju su bili gosti iz Bosne i Hercegovine, dok tokom juna bilo nekoliko  značajnih kongresa sa učesnicima iz Bosne i Hercegovine,  kaže Lakić.

Precizira kako su većina gostiju stranci, najviše ih je iz Poljske , zatim Koreje, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Turske, Grčke…

U hotelu „Zenit“ se  i ove godine organiziraju neke od značajnijih  kulturnih manifestacija. Pored  tradicionalne likovne kolonije koja je završila prošle sedmice, tu su i Smotra hrvatskog folklora,  Etno fest Neum; Klape u Neumu; vaterpolo turnir  i niz drugih manifestacija koje će uz redovni zabavni program obogatiti turističku ponudu ove sezone.

Prema najavama ova turistička sezona  će sigurno  i po broju noćenja i po ostvarenom prometu biti bolja od prethodne.

-Na nama je da se potrudimo da bude što više gostiju i da gosti budu zadovoljni sa turističkom ponudom i kvalitetom usluge. Za veći iskorak i dalje ostaje ograničavajuća činjenica, saobraćajna izoliranost Neuma i problemi gužve na granici, upozorava Lakić.

Bportal.ba/HMS